Friday, January 30, 2015

Simkad yang memberikan unlimited income



A : Tuan, Sim Kad Tone Excel ada unlimited internet ka ?
Saya : tiada tuan..
A : berapa pakej internet kalau 1GB ?
Saya : Rm42 sebulan tuan..
A : uinnaa mahal oh..
Saya : Tapi saya guna internet bukan saya yang bayar tuan..
A : Aik mcm mana pula begitu..
Saya : Sebab sim kad tone excel ini sendiri bagi saya duit untuk bayar, dan selebihnya duit yang saya terima untuk beli keperluan lain yang saya suka smile emoticon
A : Macam mana tu ?
.
Beza sim kad yang ada di pasaran sekarang kebanyakkannya lebih mengutamakan PENJIMATAN (pada hakikatnya banyak hidden kos) iaitu menawarkan plan panggilan, sms, dan internt pada kadar yang rendah sahaja. Keuntungan sebenar 100% di raih oleh syarikat sendiri, sebab anda TETAP AKAN TOPUP TIAP-TIAP BULAN.
.
Berbanding dengan sim kad tone excel ianya di lengkapi dengan satu program di mana syarikat berkongsi keuntungan dengan penggunanya, hasilnya ialah MENYELESAIKAN MASALAH ANDA.
.
# Tidak perlu cari sim kad yang memberi ulnimited internet
# Tidak perlu risau kadar panggilan, sms dan pakej internet
# Tidak perlu risau akan cas-cas tersembunyi
.
Kenapa saya katakan begitu, sebab dengan sim kad Tone Excel selain
anda dapat kelebihan seperti :-
.
# Free Kredit
# Tebus Point untuk tiket Air Asia, gadget, dll
# Perlindungan Insuran 
# Cabutan bertuah dan pertandingan
# Peluang untuk melancong ke luar negara
.
Anda berpeluang menjana pendapatan, dalam hal ini pendapatan yang di maksudkan adalah unlimited, selagi anda berusaha untuk mendapatkan seberapa banyak pun tiada halangan.
.
Cara amat mudah ialah sama seperti anda memperkenalkan kepada rakan anda sim kad yang ada di luar sana (yang pada tuan kononnya lebih bagus smile emoticon ), bezanya bila anda menaja seseorang anda akan di bayar, dan selagi mana anda rajin menaja anda akan tetap di bayar.
.
Di sini bila mana ada telah mendapat pendapatan yang lumayan anda tidak perlu lagi fikirkan tentang panggilan free, sms free atau unlimited internet sebabnya PENDAPATAN ANDA DARI TONE EXCEL inilah yang akan menampung segala perbelanjaan. Jadi anda boleh sahaja sebut yang anda tidak mengeluarkan sen pun dari poket anda untuk membayar apa-apa tentang handphone anda. 
.
Jadi adakah PENJIMATAN itu yang menyelesaikan masalah anda atau SIM KAD TONE EXCEL YANG BOLEH MENJANA PENDAPATAN yang boleh menyelesaikan masalah anda.
.
p/s - kuncinya amat mudah :-
gunakan sim kad tone excel dan buat apa yang rakan tone excel lain buat,
asalkan anda tidak beralasan, sebab alasan akan menjadikan anda malassmile emoticon
.

Thursday, January 29, 2015

Kenapa Toneexcel Adalah Bisnes Terbaik?



Assalamualaikum 
 
Sebelum kita menyertai Toneexcel, sudah pasti kita sudah mengetahui sesuatu yang istimewa tentangnya sehingga kita juga menjadi ahli. Ramai yang tidak tahu bahawa Toneexcel adalah bisnes terbaik di Malaysia. Inilah masa dan ketikanya untuk kita memberitahu mereka. 


Kenapa Toneexcel bisnes terbaik?
1- Selain mendapat tiket air asia percuma, insurans kemalangan. Kita juga mendapat cash money dari program affiliate Tunetalk.

2- Harga yang mudah. Nak join hanya RM90, bulan-bulan hanya RM20.

3- Internet sepenuhnya, tak perlu keluar rumah. Support yang hebat penghantaran kad ke rumah dengan pos express/ pos laju.

4- Hanya perlu berusaha bersungguh-sungguh setahun pertama, kemudian boleh menikmati residual income.

5- Sangat mudah dijalankan dan tidak perlu ke sana  ke mari mempromosikan produk. Anda juga akan menerima web promosi percuma seperti http://tonexpress.com/hanizam. Boleh daftar free untuk lihat bagaimana sistemnya berfungsi.

Itulah keistimewaan Toneexcel. Ingat! 


Zaman sekarang setiap orang nak cari duit lebih. Hanya menunggu peluang bagaimana melakukannya. Terangkan kepada mereka tentang apa yang anda telah jumpa di  Toneexcel.
Ikhlas,





Cara mudah untuk menjana pendapatan



Hanya Tukar Kepada SIMKAD Tone Excel

Cara mudah untuk menjana pendapatan

Assalamualaikum & Salam sejahtera saya ucapkan kepada anda.

Terima kasih kerana melayari blog saya. Jika anda ingin menjana pendapatan dengan handphone, anda perlu meneruskan pembacaan blog ini.

Ia telah mengubah cara hidup saya dan tidak mustahil mengubah hidup anda juga.

Hari ini saya ingin memperkenalkan kepada anda tentang satu program yang telah menarik ramai pengguna handphone dari masalah kewangan.

Program ini ialah perniagaan SIM KAD PREPAID Tone Excel. 

Pengenalan Simkad Tone Excel. 

Tone Excel adalah jenama syarikat telekomunikasi yang baru di mana ia sama seperti mana jenama simkad yang lain di pasaran Malaysia.

Namun sebagai produk telekomunikasi yang baru, perkhidmatan yang ditawarkan kepada pengguna sangat berbeza dan ia sangat memberi manfaat kepada penggunanya. Kenapa anda perlu tukar SIMKAD?

Jika selama ini anda menggunakan handphone :

1. Anda tidak pernah terima bayaran satu (1) sen pun dimasukkan ke akaun bank anda.
2. Berapa lama lagi anda ingin guna handphone? Sudah tentu selagi hidup.
3. Apa yang anda dapat jika masih kekal dengan telko anda sekarang? (dapat call, sms, internet jer kan?)

Dengan bertukar ke simkad Tone Excel anda akan dapat faedah berikut:-

Faedah Sebagai Pengguna (Tanpa Bina Rangkaian).

1. Anda boleh kekalkan nombor lama. (Call, sms, internet.)
2. Insurans PERCUMA bernilai RM100,000 dari Tune Insurans - Top Up minima RM50 sebulan.
3. Setiap kali reload, anda dapat POINT (BIG POINT) yang boleh digunakan 4. untuk tebus tiket penerbangan dari Air Asia, telefon bimbit atau tablet berjenama dan lain-lain.
5. Diskaun Tune Hotels sehingga 30%.
6. Rebet tunai 3% dari nilai top up RM30 ke atas.
7. Boleh sertai pelbagai peraduan yang menawarkan hadiah lumayan.
8. Hadiah misteri berupa wang tunai, internet percuma, sms percuma atau panggilan percuma.Faedah Sebagai Pengguna Yang Bina Rangkaian 
(Dapat manfaat tambahan seperti di bawah).




Faedah Sebagai Pengguna Yang Bina Rangkaian 

(Dapat manfaat tambahan seperti di bawah).

1.Kedai-kedai top up di seluruh Malaysia jual top up, kita pula yang dapat komisyen 3% @ 6% @ 10% @ 13% dari nilai top up Tune Talk yang dijual sedangkan bukan kita yang jual top up.
2. Bonus dibayar 3 kali sebulan (11hb, 21hb, 31hb)-dimasukkan terus ke akaun bank.
3. Ada bonus tahunan.
4. Tak jual produk untuk perolehi pendapatan berulang.
5. Tak perlu ingatkan rakan di dalam network utk top up sebab memang pun mereka selalu topup.
6. Tak perlu beli stok simkad yang banyak - sebab boleh buat dropship dengan kami.
7. Kos memulakan perniagaan sangat rendah iaitu RM90 sahaja.
8. Penyenggaraan rendah- RM20/bulan sahaja.
9. Boleh mendapat pakej umrah.
10. Boleh mendapat insentif melancong.
11. Program yang di bawah rangkaian Syarikat Penerbangan Tambang Murah Terbaik di dunia iaitu Air Asia.
12. Pasaran meluas (lebih 30 juta pengguna telefon bimbit) *
13. Produk yang diperlukan hampir semua orang.
14. Umur 12 tahun pun boleh turut serta.
15. Terbuka kepada bukan warganegara yang memiliki passport.
16. Satu cara mudah untuk mendapatkan pendapatan pasif seumur hidup.
17. Pendapatan boleh diwariskan.
18. Ianya Program rujukan dan bukannya MLM.
19. Samada kita nak buat ia sebagai bisnes atau hanya sekadar sebagai pengguna, tiada siapa yang akan rugi.
20. Program dilindungi dan mendapat kerjasama Lembaga Pelindung dan Kebajikan Pengguna Malaysia (LPKPM).
21. Sehingga Jun 2014, lebih 400,000 rakyat Malaysia mendapat manfaat daripada Program ini.

Pernahkah Anda sebagai pengguna handphone dapat kelebihan di atas?

JAWAPAN : TIADA!!

Sebelum ini, saya juga sama seperti anda di mana telah menggunakan simkad biasa-biasa selama 12 tahun dan tidak pernah dibayar walaupun 1 sen.

Saya amat bersyukur ditemukan dengan Tone Excel dan telah menggunakan simkad Tone Excel selama 2 bulan dan kini menerima pendapatan setiap bulan dan ia meningkat dari bulan ke bulan.

1-Cuba anda fikirkan berapa lama lagi anda ingin guna Handphone?

2-Sampai bila anda ingin pakai simkad yang tiada manfaat?

3-Anda tetap pakai handphone, lebih baik anda guna simkad Tone Excel dan dapat manfaat darinya.

Saya berharap anda juga tidak melepaskan peluang ini dan terus buat keputusan MEMULAKAN LANGKAH PERTAMA dengan MENDAFTAR sebagai pengguna simkad Tone Excel. 

Saya berharap anda juga berjaya dan menikmati faedah-faedah yang tersedia di Tone Excel.



Monday, January 26, 2015

Nak Berjimat atau Nak Tambah Pendapatan?



"Kenapa saya perlu tukar kepada sim kad Tone Excel? Sedangkan Telco yang saya langgan sekarang ini beri saya kadar penggunaan yang lebih jimat!"


Sebenarnya, ini bukan pertama kali saya jumpa prospek yang beri jawapan nak jimat, nak murah dan sebagainya. Banyak kali dah...


Dari jawapan itu, kita dah boleh tahu, sama ada dia ni ada ciri-ciri seorang usahawan, business minded atau tidak.


Seorang business minded, dia akan tanya, macam mana saya boleh buat duit dengan bisnes ni?


Sebab tu bila seseorang tu terus kata nak sesuatu yang jimat, murah dan sebagainya, kita dah boleh tahu, cara dia berfikir adalah lebih kepada cara seorang pengguna berfikir.


Baiklah, kalau anda lihat di laman web Tone Excel, caj penggunaan adalah seperti berikut,


Kadar panggilan = 0.28 sen seminit ke semua rangkaian

SMS = 0.10 sen ke semua rangkaian

Internet = RM42 untuk 1GB


Psstt... ramai yang tak tau, sebenarnya ada trik macam mana nak dapatkan rate yang lagi murah, supaya dia jadi macam ni


Kadar panggilan = 0.19 sen seminit

SMS = 0.07 sen

Internet = RM20.50 untuk 1GB


Namun, ada lagi yang lebih best sebenarnya.
Jika anda berfikir seperti seorang business man, anda sebenarnya boleh dapat semua kelebihan ini tanpa perlu bayar apa-apa pun.


Ya.


Kos penggunaan anda menjadi PERCUMA.


FREE of Charge! (Begitulah yang saya alami sekarang ini)


Dengan syarat, anda sertai Tone Excel dan pasang niat nak buat bisnes ni.


Saya tak boleh nak paksa anda untuk sertai, tapi saya boleh janji pada anda untuk berikan anda tunjuk ajar dan latihan yang sewajarnya selepas anda dah sertai bisnes ini.


Apa kata anda?


Sebenarnya, even Telco paling jimat sekalipun, kita tetap perlu keluar duit untuk jadi pengguna. Berbanding dengan Tone Excel, anda akan dibayar untuk jadi pengguna dan membantu
mempromosikan syarikat Telco ini.


Bila kita topup untuk diri sendiri, kita dapat duit.


Bila orang lain topup, kita pun akan dapat duit jugak! 
Tanyalah orang lain yang dah join dan dah buat bisnes ini, pasti mereka setuju income dari topup tu akan meningkat dan terus meningkat.


Salam kejayaan anda, 

Thursday, January 22, 2015

Buat duit dengan perbelanjaan harian anda



Inilah simkad pertama di Malaysia dan di dunia yg menjalankan Program Affiliate di mana penggunanya dapat menjana pendapatan sampingan! 

Jangan ketinggalan...

APA NAMA SIMKAD NI?


- ToneExcel

PAKAI LINE APA?


- TuneTalk (Di mana ada Celcom, di situ ada TuneTalk..sebab TuneTalk dimiliki bersama oleh Celcom & TuneGroup)

BAGAIMANA NAK RELOAD?


- Beli kad/kupon reload TuneTalk di kedai jual topup mcm biasa, boleh juga melalui online, epay & mesin ATM.

BERAPA HARGA?


- RM90 (RM30 kredit tersedia)

DI MANA NAK BELI?


- Tidak dijual di pasaran umum. Hanya dapatkan dari HQ/agen penjual simkad yg sah/ahli yg memperkenalkan simkad ini kepada anda.

KALAU PAKAI SIMKAD NI, KENA GUNA NO BARU? NO LAMA
BOLEH KEKAL TAK?


- Boleh kekalkan no lama dari mana-mana telco ke dlm simkad ni. Nak no baru pun boleh.

BAGAIMANA SIMKAD NI BOLEH BUAT DUIT?


- Anda jadi pengguna simkad ni sambil promote kelebihannya kepada sesiapa saja. Anda dapat Fast Track Bonus RM20 tiap kali anda daftar rakan baru. Anda juga dapat komisyen 3%-13% tiap kali rakan dalam rangkaian anda (Level 1-3) topup tak kira di mana & sampai bila-bila (Recurring Passive Income). Anda sendiri topup pun dapat 3% komisyen.

APA LAGI FAEDAH YG SAYA BOLEH DAPAT?


- PERCUMA Perlindungan Insuran RM100K (T&C apply)
- PERCUMA Tiket AirAsia, Handphone dan banyak lagi! (kumpul
point)
- Bonus Tahun Baru
- Insentif Pelancongan/Pilgrimage Trip
- Highest Direct Sponsor Contest
- Highest Reload Contest
- Lucky Draw Contest
- Diskaun 30% Menginap Di Tune Hotels
- Website Promosi Diberi PERCUMA
- Topup RM30, dpt free RM10. Topup RM50, dpt free RM20
- Topup sendiri peroleh rebate 3% masuk kedalam akaun bank anda

Sape tak nak memang rugi, meh klik sini laju.

http://tonex101.blogspot.com/

Ikhlas membantu anda,


Wednesday, January 21, 2015

I am the boss



"Nak tak kita ceritakan kelebihan simkad prepaid tune talk tone excel kepada rakan kita.. dia berminat dan menggunakannya... kita akan DIBAYAR...

Tiap kali dia reload simkad tersebut.. kita juga akan DIBAYAR dan apabila dia menceritakan benda yg sama kepada orang lain.. dan orang tersebut pun turut berminat dan menggunakan simkad yg sama.. kita TURUT DIBAYAR... 

Walawe.. semudah itu....."
ingin tahu bagaimana...jom saya tunjukkan..





Monday, January 19, 2015

Guna telefon jana duit


Saya nak kongsikan satu fakta sejak saya pakai dan promote simkad ToneExcel ni.

Daripada yang minat, yang PM atau contact no saya, tapi beri alasan atau tangguh sebab belum ada duit, tunggu gaji atau sebab-sebab lain, 95% tidak akan join. Tak tau sebab apa tapi itulah faktanya.

Hanya 5% yang terus join atau yang bila tangguh dia join jugak lepas tu. Yang lain 95% hanya tinggal minat dan ANGAN-ANGAN.

Lihat betapa langkah pertama tu sangat penting untuk berjaya dalam beribu langkah kemudiannya. Tanpa langkah pertama, tiada langkah seterusnya.

Hanya 5% yang berjaya kerana mereka tidak hidup dengan alasan. Kalau ada masalah mereka cari penyelesaian. Dan Tone Excel telah bantu mereka selesaikan masalah kewangan mereka selepas mereka ambil langkah pertama.

Anda dalam 5% atau dalam 95% yang masih berangan?

Kalau anda dalam yang 5% tu hubungi saya cepat-cepat. PM atau sms/whatsapp/call 019-7589774 (Nizam)


Thursday, January 15, 2015

Kisah Kejayaan _____ dengan ToneExcel

asean

Assalamualaikum,

Hari ini kita sambung mengenai kisah pembabitan upline saya di dalam perniagaan toneexcel ini. Mudah-mudahan ada yang boleh dijadikan panduan dan sempadan. Upline saya ni namanya Mazelan Abas.

Jom ikuti kisah beliau
===================

Hari pertama saya menyertai perniagaan ini, lebih kurang pukul 5 petang pada 15.7.2010.

Malamnya selepas isyak saya call sahabat yang sponsor saya, tanya 1001 soalan mengenai perniagaan ini, macamana itu dan macamana ini, dan selebihnya saya cari sendiri jawapannya di internet. Sorang-sorang cari jawapan, search sana dan sini, dan pada pukul 2 pagi saya mula buat website saya yang pertama mengenai toneexcel ini, (memang maklumat yang ada, kebanyakkannya tak berapa tepat) malam tu saya tak tidur sampai pagi, selepas subuh sambung semula buat website dan lebih kurang pukul 10 pagi (16.7.2010) website saya telah siap.

Pukul 11 pagi iklan saya telah mula menjalar didalam facebook. Pukul 12 tgh, saya mula mengarang tiga email kempen untuk dimasukkan kedalam autoresponder saya ( menggunakan Trafficwave ) dimana saya memiliki beberapa ribu subscribers didalamnya.

Setelah selesai dimasukkan barulah saya tidur pada pukul 2.00 petang. Petang baru bangun, dan malamnya saya bersiap untuk pergi ke pantai timur kerana mengadakan kursus bina website. Tetapi selepas itu setiap hari paling kurang sekali saya tembak didalam wall Home dan 20 groups facebook. Itu perkara yang saya lakukan setiap hari selama sebulan. Ia mengambil masa selama 15-20 minit utk saya melakukannya.

Respon diperingkat permulaan agak memberangsangkan, dalam minggu pertama sahaja saya dapat menjual 423 keping simkad secara offlfine dan online. Untuk tempahan dari internet saya poskan menggunakan pos ekspres, yang datang jumpa saya, saya serahkan by hand. Sehingga hari ini saya sudah mengedarkan beberapa ribu keping simkad tersebut.

--> http://tonex101.blogspot.com/

Dalam pada masa tersebut, terdapat beberapa nama besar didalam dunia internet marketing tempatan seperti Aridz, Mohd Syukri, Robert-Yash, telah mendaftar menyertai perniagaan ini, maka secara mendadak ia telah memberi kesan yang amat besar kepada perkembangan perniagaan ToneExcel. Sehinggakan CEO dan keseluruh Directors ToneExcel secara pribadi mengucapkan terima kasih dan syabas kepada group internet marketer yang memberi impact yang amat besar terhadap perniagaan ini.

Saya disini juga ingin merakamkan setinggi-tinggi perhargaan dan ucapan syabas kepada mereka kerana menjadi perintis teknik online internet marketing didalam pembangunan perniagaan ToneExcel.

Seperti biasa, saya akan membetulkan attitude dalam menjalankan apa jua perniagaan, samada online atau offline. Kerana perniagaan seperti ini anda akan terjumpa berbagai-bagai rintangan.

Attitude yang pertama: "Rajin dan konsisten" Iaitu istiqomah dan sentiasa membuat promosi.

--> http://tonex101.blogspot.com/

Bila bersembang dengan rakan-rakan cerita toneexcel,chat dalam YM cerita toneexcel, sembang di Skype cerita toneexcel,, rakan-rakan datang berjumpa saya, saya cerita toneexcel, rakan-rakan ajak belanja makan cerita toneexcel, jiran-jiran ajak sembang petang-petang cerita toneexcel, kemana sahaja saya akan bercerita pasal toneexcel, Non-stop.

Attitude yang kedua: Saya hanya bercerita kepada orang yang nak dengar, orang cakap "NO" saya cakap "NEXT". Itu sahaja.

Biasalah, kita jumpa macam-macam ragam manusia, ada yang tanya bukan-bukan punya soalan. Contohnya ada yang tanya:

"En Mazelan, toneexcel  ni ada lesen meniaga tak, boleh tunjukkan kepada saya"
Saya akan jawab "tak ada"

"En. Mazelan, katanya celcom pegang saham tunetalk 35%, boleh tunjukkan buktinya tak?"
Saya akan jawab "Tak ada"

"En. Mazelan boleh tunjukkan bukti yang toneexcel bayar kedalam akaun En Mazelan tak, sebab takut, bila buat nanti mereka tak bayar?"
Saya jawab "Memang mereka tak bayar"

"Habis mengapa En Mazelan buat juga bisnes toneexcel ni"
Saya jawab " Sebab saya cadangkan awak jangan join bisnes ni"

- Sebenarnya Sebab utama saya tak ada masa untuk jawab soalan-soalan yang susah macam ni.
- Sebab guru saya mengajar waktu sekolah dulu, kalau jawab soalan periksa, jawab soalan senang dulu, tinggalkan soalan susah.

Saya tak ada masa untuk melayan seseorang yang sebegitu, banyak sangat pantang larang untuk mereka merebut sesuatu peluang. Ramai lagi orang diluar sana yang akan nampak ini merupakan suatu peluang keemasan untuk mereka menyambarnya. Jika saya layan, akan banyaklah masa saya akan terbazir, sedangkan masih ramai, malah berjuta-juta yang berfikiran positif sedang menunggu kita untuk buka mulut sahaja kepada mereka, dan mereka akan ambil peluang ini. Kan jimat masa.

Orang berjaya hanya melihat peluang, orang gagal hanya melihat alasan.

--> http://tonex101.blogspot.com/

Heran juga saya, masa kita naik kapal terbang, tak pulak kita mintak bukti samada pilot tu betul-betul ada sijil bawa kapal terbang ke tidak. Kalau ada, adakah sijil yang dikeluarkan oleh sekolah memandu tu original atau tidak. Tak tanya ke, sekolah memandu tu ada lesen tak. Tak pulak tanya, samada trainer yang mengajar pilot tu ada certificate ke tidak. Kesudahnya jenuh... sampai bila tak naik kapal terbang tu.

Ini semua soalan-soalan yang datang daripada orang yang tak mahu buat bisnes, jangan bergaduh dengan mereka, jangan cuba nak menjawab soalan mereka, jangan buang masa pergi ke toneexcel dan minta mereka copy kan sijil perniagaan mereka, jangan membazirkan tenaga kita pergi ke celcom minta celcom bagi MOU dengan tunetalk. Buang maso - kata orang negeri sembilan - Tinggalkan mereka dengan cara baik. Habis cerita.

Saya habiskan banyak masa hanya untuk buat promosi, promosi dan promosi. Serta saya luangkan masa kepada sahabat-sahabat yang betul-betul nak buat. Itu sahaja. Sebab dengan mereka ini akan akan berjaya bersama-sama kita kalau kita semua konsisten.

==============================

Menarik kan kisah upline saya? Memang konsisten adalah kunci utama untuk
berjaya dalam apa jua bisnes termasuk Tunetalk. Kalaupun kita tak berjaya seperti beliau, tak mustahil untuk kita dapat income sampingan yang lumayan juga sebab siapa yang usaha, dia pasti mendapat hasilnya.

Setakat November 2013, iaitu selepas 3 tahun mengusahakannya, Tuan Mazelan kini memperolehi pendapatan sebanyak RM240ribu sebulan!!

Jadi kepada anda, jika berminat nak sertai bisnes ini, boleh lawat

--> http://tonex101.blogspot.com/

Cuba lihat samada ada peluang didalamnya seperti mana yang saya lihat. Saya lihat ia merupakan perniagaan yang amat baik, sangat berpotensi, risiko rendah, dan peluang untuk kita menjana pendapatan yang besar dengan modal yang sangat kecil dalam jangka masa dua tiga tahun.

Jumpa lagi untuk cerita lain.

Ikhlas,


Tegurlah saya




Wednesday, January 14, 2015

Rebutlah peluang keemasan ini



Assalamualaikum dan salam sejahtera, 

Apa khabar? 

Pasti anda dah jelas serba sedikit tentang bisnes ini. Hari ni saya nak kongsikan beberapa sebab mengapa saya pandang ini sebagai satu peluang keemasan. 

1. Pertama ia merupakan produk keperluan. Ada program affiliate atau tidak, orang mesti pakai prepaid. Pengguna prepaid pula sangat ramai, hampir 25 juta rakyat malaysia menggunakan prepaid. Maknanya market sangat luas. 

2. Kedua: Nak join sangat murah, hanya RM90, ramai orang mampu, maintain pula hanya RM20 sebulan, ramai pengguna menggunakan talifon, mereka topup atau bayar bil lebih besar daripada RM20. Maka ramai yang tak akan merasa beban untuk maintain tiap2 bulan. 

3. Ketiga: Downline kita nanti kalau nak topup tak perlu jumpa kita, pergi kedai topup, 7eleven, stesen minyak, maybank2u, cimbclick, atm machine, dan mereka boleh top up. Wow !! Ini alasan paling besar, kerana kalau kita tengah tidor mereka topup, maknanya kita tidor dapat duit. 

4. Keempat: Selama ini, saya pakai phone, suami pakai phone, anak2 pakai phone, adik beradik pakai phone, kalau mereka topup atau bayar bil, tauke maxis, tauke digi, tauke telco yang lain akan bertambah kaya, kita tak dapat apa2 pun, baik saya buat tunetalk-toneexcel, sekurang2nya bertambah juga kekayaan kita, walau sedikit. Tapi kalau ramai, income kita pasti akan terus bertambah. 

5. Kelima: Disebabkan orang akan pakai phone setiap masa, maka pasti mereka akan sering topup, maka ini peluang untuk kita dapat pencen. Kalau sorang kita sponsor, dan dia pakai simkad tersebut selama 10 tahun, maknanya kita dapat pencen selama 10 tahun. Sapa tak mahu. Bukan mereka menyusahkan kita pun kalau nak topup. 

6. Keenam: Risiko amat kecil, modal hanya RM90, dah boleh mula, kalau dia tak menjadi (mudah-mudahan menjadi) maka kita tidak akan rugi banyak, kecuali tenaga dan masa yang telah dihabiskan. Kalau menjadi maka bertambahlah pencen kita. 

Jadi dengan alasan-alasan ini maka saya bulatkan tekad, ini perniagaan affiliate yang saya akan letakkan usaha sebanyak 200%. Ada beberapa program affiliate lain yang dah jadi pencen saya seumur hidup, sekarang tunetalk-toneexcel akan jadi sumber terbaru saya. 

Income setiap bulan saya semakin meningkat pada setiap bulan. MOTIVASI dari upline yang mendapat lebih RM240,000 setiap bulan sentiasa tersemat di hati dan saya yakin saya juga mampu melakukannya.

Kerja tiga hari saja



Tunggu apa lagi..sedikit tips tentang prospecting

Tonex 101

Prospekting ni bukan orang-orang dari bisnes terdahulu kita sahaja yang kita boleh prospek, anybody using handphone kita boleh prospek! 

So jangan kecilkan market kita dengan hanya target segmen tertentu sahaja contoh target student universiti sahaja lah, padahal ada 34 juta talian hp berdaftar tu... Yang liat-liat nak join bisnes terdahulu kita, yang liat-liat tak suka M.L.M. tu pun semua kita boleh sapu. Bisnes TTTE ni tidak bercanggah dengan any produk/ bisnes/ pekerjaan sebab semua orang guna handphone – semua tu kita boleh prospek. Buka mulut sharing jer…

Cara yang bagus – call prospek buat appointment 1 by 1 untuk Tabletalk, or bawa prospek ke Preview, cuma bisnes TTTE ni kita tidak bergantong sangat kepada preview, sebab penerangannya simple jer jadi semua orang boleh buat cara tabletalk. 

Tapi sebaik-baiknya sekali dua prospek kita yang pertama dapatkan bantuan upline (yang dah terer) untuk buat Tabletalk (sekali dua jer tau), kalau kita terus nak buat sendiri pun ok juga tapi kalau tak berjaya, minta bantuan upline (sekali dua jer tau :-)), lepas tu buat ler sendiri, lagi cepat kita berdikari lagi cepat kita boleh pergi laju!

So cepat ler set the date & time untuk tabletalk. Saya hari pertama baca website/buku panduan, hari kedua dah start. Usah bertangguh lagi.. tu yang tak jadi jadi tuuu... 

Berkongsilah dengan ramai orang peluang ni.. dapatkan seramai mungkin di Level 1 kita & bantu rangkaian buat perkara yang sama. Lepas tu nampaklah income steady jer masuk tanpa dapat di tahan-tahan & terus meningkat. Buat betul-betul geng & buat cepat-cepat. Tapi jangan tension-tension. Kita buat biar enjoy the journey, ke arah menuju destinasi/matlamat kita. Wow!

Bisnes TTTE ni boleh dibuat secara offline dan online. Secara offline Tabletalk & Preview lagi berkesan, tapi dah ada kemudahan I.T. gunakanlah secara online juga bagus. Kepada yang tak pandai online tu jangan risau, anda boleh berjaya di dalam bisnes ini dengan offline, cuma kepada yang pandai online, anda ada advantage, gunakanlah. 

Satu pesanan penting: "Buat cara pancing dahulu, bila dah habis pancing, barulah guna jala". Pokok pangkal apa cara pun kena buat lerrr…. Fokus buat secara konsisten & jangan la kena cabaran sikit dah nak give-up, biasalah cabaran ada di mana-mana.

Ramai orang nak jadi Internet Marketer, habiskan duit & masa beli ebook ini ebook itu, attend kursus ini kursus itu, seminar ini seminar itu, kelas ini kelas itu, bengkel ini bengkel itu, personal coaching ini, personal coaching itu, akhirnya, duit & masa habis terbang ke mana, perniagaan internet pun tak nampak untungnya. 

Apa yang nampak, duit beribu habis, bisnes internet satu habuk pun tak jadi. Apa kata keluarkan cuma RM90, anda akan dapat khidmat nasihat Internet Marketer berpengalaman buat ribu-ribu ringgit sebulan malah ada yang cecah puluhan ribu ringgit sebulan pendapatan. Khidmat nasihat mereka adalah percuma jer!
Satu lagi tips penting...

Dalam bisnes network marketing antara syarat utama/pertama untuk berjaya adalah, kita jangan test market sebab kita akan spoilt our market tanpa kita sedar. Test market bermakna kita belum join, belum cukop ilmu, tapi dah cerita kepada orang lain & nak ajak orang tu join. Apa yang biasanya akan berlaku:-

Pertama: Bila kita buat prospekting, antara soalan yang prospek pasti akan tanya ialah "kau dok cakap-cakap kat aku ni, kau sendiri dah join ker belum?", bila kita jawap “belum” (kita jangan bohong), prospek kita biasanya mereka tak cakap depan kita, mereka cakap dalam hati sahaja - "eleh dia pun tak join, tak yakin tapi nak ajak aku join, huh!"; so macam mana la prospek kita nak ikut kita (yakin/join).

Kedua: Kita belum cukop ilmu. Baru sikit prospek tanya atau bagi alasan, dah kita tak reti nak jawap. So again, macam mana la prospek nak join. Kita sendiri tak cukop ilmu nak menampakkan kelebihan/benefits bisnes ni. Worst part kita pun setuju dengan alasan tersebut! Haru tul! Rakan-rakan, ilmu bisnes ni memang mudah, tapi jangan ambil mudah, yang mudah tu pun nak kena dimahirkan.

So please, nak berjaya dalam bisnes network marketing ni, please jangan buat kerja-kerja membunuh tanpa niat ni…

Tuesday, January 13, 2015

Bisnes Tone Excel Bersama Mazelan Abas - Berjaya Dalam Bisnes Tone Excel

Kadar rate






4 Strategi kejayaan


(Simple jer... ini yang buat bisnes ni best... bila simple - orang senang nak duplicate, bila senang nak duplicate - laju ler rangkaian berkembang... barulah terasa best buat bisnes network marketing, duit masyukkk atas usahasama kita & rangkaian :-), kuasa leverage!)

Strategi Pertama: Jadikan TTTE talian utama kita. Bila ini berlaku baru lah kita topup penuh, tak de lah topup berpecah kepada hp lain, barulah masing-masing tinggi points & bila semua orang buat perkara yang sama barulah banyak bonus kita semua. Lagipun kalau tidak dijadikan talian utama, ada yang terlupa topup, sampai ada yang simkad luput & account bisnes expired, kan dah rugi tu... jangan sampai perkara ini berlaku. Penting: Do it right on our part, nanti group kita akan duplicate it right juga. Kepimpinan melalui tauladan.

Strategi Kedua: Convert kesemua ahli keluarga terdekat kita seperti ibu/bapa, suami/isteri, anak-anak, adik beradik, saudara mara, pekerja kita, suruh mereka semua tukar, pakai simkad TTTE. Kalau mereka tak convert pun, memang tiap-tiap bulan mereka dok bayar topup/bil jugak, tapi tak dapat apa, baik convert, dapat jugak benefits yang best tu & boleh buat duit... Kan WOW tuh! 
  
Strategi Ketiga: Kenalkan kepada orang lain, seperti rakan sekerja, sahabat-sahabat sepermainan, sambil main golf, main tenis, main badminton, main sepaktakraw, main snooker, jogging, sambil mancing, sambil sembang di kedai mamak, cerita kan peluang ini dan ajak mereka sekali. Terangkan yang ini bukan MLM, tapi guna hp macam biasa dan dapat upah jika ceritakan kepada orang lain & orang tu join, tukar ke pakai simkad TTTE ini.

Strategi Keempat: Hari-hari melakukannya - baik sponsoring atau servicing group. Tak kira lah kita buat secara part-time or full-time. Beza hanya berapa jam buat. Yang penting hari-hari buat. Buat secara konsisten, ambil ilmu, buat praktikal, ulang ambil ilmu, ulang buat praktikal, ulang beberapa cycle, jadi mahir ler... bila dah mahir, kita diri sendiri juga yang senang buat.

Simple kan? Ini lah satu cara mudah untuk mendapatkan pendapatan pasif. Mana ada bisnes sesimple macam ni.



Monday, January 12, 2015

Kelebihan sertai Tone Excel




Apa bisnes Tone Excel ni sebenarnya?



Mudah sangat kalau nak terang kepada anda sebenarnya.

Ini penerangan ringkasnya...

1. tukar telco telefon yang anda guna sekarang (M_xis, C_lcom, D_gi, dan sebagainya) kepada Tone Excel (TE) dan kekalkan nombor anda. (ya,
anda boleh kekalkan nombor kesayangan anda)

2. rujuk orang lain kepada TE.

3. bila mereka sertai anda, bertukar kepada TE, dan top up setiap kali nak pakai telefon...anda akan dapat komisyen setiap kali mereka top up... ya setiap kali mereka top up setiap jam, hari dan bulan.

Kalau ada 50 orang dalam kumpulan anda, anda akan dapat komisyen daripada top up 50 orang tersebut.

Dan ianya tak berhenti di situ, mereka yang anda rujuk ni juga akan beritahu rakan-rakan mereka dan bila rakan-rakan mereka ni sertai TE dan top up, anda masih lagi dapat komisyen.

Jadi, tak mustahil anda akan dapat komisyen top up dari 1,000, 2,000 atau 10,000 ahli nanti.

Mereka pula boleh top up di mana-mana mereka suka - maybank2U, CIMBClicks, 7-Eleven, kedai mamak, kedai runcit dan sebagainya.

Kenapa nak tukar ke TE?

Sebab kalau TE boleh bagi duit kat anda dan telco lain tak boleh bagi, anda
yang bijak pun tahu mana lebih baik, bukan?

Itu bagi satu kelebihan... ada pelbagai kelebihan lain yang saya boleh ceritakan kemudian.

So... jangan bertangguh!

Jom, bertukar ke TE... mudah sahaja.

Tukar ke TE dan...

Buat Aje!


ikhlas,

.

Potensi Pendapatan daripada Tone Excel



Assalamualaikum dan salam sejahtera, 

Pada post sebelum ni saya ada terangkan tentang kad sim ToneExcel, jadi hari ni saya nak kongsikan pula potensi pendapatan yang bakal anda perolehi bila menyertai program ini.

Minimum Top Up bulanan untuk layak dapat komisyen dalam program ini hanya RM20.00 sahaja. Tapi kita berdua tahu orang guna lebih daripada itu sebulan.

Berikut adalah dua jenis pendapatan yang anda boleh dapat dari program ini:

Pendapatan pertama adalah dari insentif Bonus Rujukan (Direct Sponsor) yang boleh diperoleh dari penyertaan baru yang ditaja terus oleh anda di aras 1 (L1) iaitu sebanyak RM20.00 seorang.

--> http://tonex101.blogspot.com/

Katakan anda menaja terus 10 orang sebulan di aras 1, maka insentif yang akan diterima adalah:

RM20.00 x 10 orang = RM200.00

Bonus ini amat menarik untuk anda mengajak orang baru menyertai program ini. Tiada sebarang had bilangan yang dikenakan untuk anda merujukkan orang baru. Anda boleh merujuk seberapa ramai anda mahu!

Pendapatan kedua pula adalah dari insentif Komisyen Top Up dan pendapatan dari insentif ini adalah berulangkali serta mempunyai dua tahap (I dan II).

1. Jika anda Top Up diantara RM20.00 – RM59.99 sebulan, anda layak mendapat komisyen Top Up Tahap I. Pada tahap ini, anda layak mendapat komisyen Aras 1 (L1) sebanyak 6%, Aras 2 (L2) sebanyak 3% dan Aras 3 (L3) sebanyak 11%.

2. Jika anda Top Up melebihi RM60.00 sebulan, anda layak mendapat komisyen Top Up Tahap II. Pada tahap ini, anda layak mendapat komisyen Aras 1 (L1) sebanyak 10%, Aras 2 (L2) sebanyak 3% dan Aras 3 (L3) sebanyak 13%.

--> http://tonex101.blogspot.com/

Jadi, kalau anda sendiri merujuk kepada 10 orang dan kita anggap setiap orang gunakan prepaid RM30.00 sebulan, maka anda layak mendapat Komisyen Top Up Tahap I seperti berikut:


RM30.00 x 6% x 10 orang = RM18.00 komisyen anda di aras 1.
Sedikit kan? Kalau setiap orang yang anda ajak pun ajak 10 orang, ianya akan jadi begini:

RM30.00 x 3% x 100 orang = RM90.00 komisyen anda di aras 2.
Woops. RM108... SEBULAN. Tapi itu MASIH LAGI sedikit. Bagaimana kalau setiap orang di atas pun ajak seramai 10 orang? Jawabnya anda akan mendapat:

RM30.00 x 11% x 1000 orang = RM3,300.00 komisyen anda di aras 3.

Campur semua sekali anda dapat RM 3,408.00 sebulan!!!

--> http://tonex101.blogspot.com/

Itu hanya contoh mudah dengan penggunaan cuma RM30.00 sahaja. Jika anda menggunakan prepaid melebihi RM80.00 sebulan, anda layak mendapat Komisyen Top Up Tahap II. Pada tahap ini, anda berpeluang untuk mendapat komisyen sehingga RM10,704.00 sebulan!!!

Bayaran Bonus & komisyen diatas akan dilakukan 3 kali dalam sebulan terus ke akaun bank pilihan anda.

Bayangkan anda tak perlu susah payah Top Up untuk mereka tapi anda masih lagi boleh mendapat komisyen. Duduk di rumah, tengok TV tapi duit masuk ke kantung anda setiap masa.

Mudah bukan? nanti saya akan kongsikan pula caj yang dikenakan oleh pihak ToneExcel. Jom daftar di 
http://tonex101.blogspot.com/ dulu untuk mendapat gambaran yang lebih jelas.

Ikhlas,


Sunday, January 11, 2015

Caj Panggilan dan SMS oleh ToneExcel



Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Kita sambung perbincangan sebelum ini. Hari ni saya akan ceritakan tentang caj yang dikenakan kepada pengguna kad sim ToneExcel.

Bagaimana pula dengan cajnya? Adakah lebih tinggi daripada telco lain? Tidak sama sekali...

Kadar panggilan ToneExcel  ialah 28 sen seminit ke semua rangkaian. Telco Yang lain-lain menawarkan kadar panggilan sebanyak 36 sen hingga 39 sen seminit. Memang ada yang menawarkan caj lebih murah malah free untuk sesama telco, tapi berapa ramai je orang yang kita call menggunakan telco yang sama? Kadang-kadang kita ingat dia guna maxis sebab nombor 012, padahal dia dah tukar ke line Tunetalk (saya la tu).

--> http://tonex101.blogspot.com/

Saya pernah dikenakan caj RM1.20 semasa menelefon rakan saya dan caj tersebut dikenakan walaupun dia tak angkat pun call tu. Sangat mahal saya kira. Dengan kadar flat rate, saya dah tak perlu risau berapa caj yang akan dikenakan sebab ia tetap 28sen/minit.


Caj SMS ialah 10 sen/sms
Caj internet ialah 10sen/ MB

Bagi saya memang berbaloi. Tak cuba, kita tak tahu. Jangan risau sebab anda masih boleh kekalkan nombor lama anda.

--> http://tonex101.blogspot.com/

Setiap kali kawan anda membuat panggilan mereka akan memberi anda duit melalui caj Top Up mereka. Anda tidak perlu lagi berkerut kepala fikir kenapa kredit anda cepat sangat habis kerana anda sudah mempunyai modal sampingan untuk mendapatkan ‘Top Up’.

Bagi mereka yang sudah biasa dengan pemasaran rangkaian, anda akan dapati bisnes ini MUDAH!. Bagi mereka yang baru bermula mencari peluang bisnes, di sinilah tempat anda mencari pengalaman kerana kosnya adalah RENDAH!

Peluang ini masih lagi tidak diketahui ramai.Tapi apabila ramai dah tahu, anda mungkin terpaksa bersaing dengan ramai orang. Maka, sertai dahulu sebelum itu berlaku…

Rasanya dah panjang email ni, kalau ada persoalan atau minat nak jadi ahli, boleh hubungi saya.

--> http://tonex101.blogspot.com/

Ikhlas,


Kini kita boleh menjana pendapatan harian melalui telefon sebagai pengguna bijak



Saturday, January 10, 2015

Pengenalan kepada bisnes simkad Toneexcel



Assalamualaikum,

Hari ini saya ingin bercerita tentang satu perniagaan pemasaran rangkaian yang telah menarik minat saya untuk menyertainya dan merebut peluang kewangan yang disediakan.

Program ini ialah perniagaan pemasaran rangkaian Prepaid Tone Excel - WOW.

Tapi sebelum anda kata, "Ah, jual Top Up lagi", anda silap.
Ini bukan program jual prepaid atau Top Up. Ia sebenarnya  mengajak anda untuk menjadi pengguna bijak dengan  mengubah sesuatu tanggungan (liability) kepada asset menjana pendapatan.

Ini adalah satu program komuniti yang dikenali sebagai Komuniti Mudah Alih WOW. Program ini adalah hasil kerjasama syarikat Telekomunikasi Tune Talk dan syarikat  Tone Excel.

Untuk pengetahuan anda, TuneTalk disokong oleh syarikat gergasi Tune Group yang juga memiliki AirAsia (Tune Air).

Hebat! Datuk Tony Fernandez berjaya mengubah persepsi bahawa semua orang berduit sahaja mampu menaiki kapalterbang tetapi dengan AirAsia semua orang boleh terbang pada harga luar biasa murah.

Kini, melalui Tune Talk beliau sekali lagi cuba mengubah persepsi bahawa bercakap di handphone adalah satu ‘tanggungan’ yang mahal dengan mengajak kita mengubahkannya kepada satu ‘aset’ menjana pendapatan
 dan anda boleh bercakap secara PERCUMA! Woww..

--> http://tonex101.blogspot.com/

Caranya adalah mudah, untuk menyertai program komuniti ini anda hanya perlu mendapatkan satu talian prepaid Toneexcel yang dikenali sebagai
Prepaid Tone Excel-WOW. Dapatkan Kad Sim Prepaid ini dan gunakan seharian

Rangkaian prepaid ini dibekalkan oleh syarikat Tune Talk yang menggunakan prasarana rangkaian CELCOM yang sangat meluas. Untuk pengetahuan anda juga, CELCOM mempunyai pegangan saham 38% dalam Tune Talk Sdn Bhd.

Perniagaan pemasaran rangkaian ini diuruskan oleh syarikat Tone Excel Sdn Bhd dan mereka telah memperkenalkan program pemasaran yang dikenali sebagai Program Rujukan (Referral) Tone Excel – WOW, dimana tiada penjualan dilakukan sebaliknya anda hanya perlu mengajak sesiapa sahaja agar menyertai program ini.

Prepaid Tone Excel – WOW ini menawarkan anda manfaat pengguna Tune Talk iaitu Perlindungan Insurans sebanyak RM100,000.00, tiket penerbangan
percuma dari AirAsia dan anda boleh menukar nombor bila-bila masa.
--> http://tonex101.blogspot.com/

Kekuatan bisnes Prepaid Tone Excel - WOW ini datangnya daripada betapa mudahnya pengguna boleh membeli Top Up di mana-mana saja. Lebih tepat lagi, mereka tidak perlu membeli Top Up daripada anda.


Mereka boleh pergi ke mana-mana stesen yang menggunakan mesin E-Pay seperti di 7 Eleven, Maybank2u, CIMB Clicks, E-Banking EON Bank dan RHB Bank serta segala tempat yang memiliki e-pay untuk membuat Top Up. Hanya minta dan beli Top Up – Tune Talk!

Ya, anda tidak perlu susah-susah untuk menjual  Top Up kepada mereka dan secara tidak langsung  anda akan mendapat pendapatan dari mereka setiap kali mereka Top Up Prepaid yang anda syorkan kepada mereka.


Jika anda fikir anda perlu menukar nombor telefon untuk menggunakan KAD SIM Prepaid ini, anda silap. Anda boleh guna nombor lama anda tak kira sama ada nombor lama itu adalah prepaid atau postpaid. Begitu juga dengan kawan-kawan anda.

Jadi, tidak ada masalah untuk anda dan kawan-kawan anda untuk bercakap panjang dan ber-SMS di handphone mereka sambil menjana duit pada masa yang sama.

Kalau ada soalan, jangan segan untuk reply email ini atau hubungi saya

Ikhlas,